Close in boiler bij weinig ruimte een ideale oplossing

Er zijn steeds meer mogelijkheden voor de mensen die een huis in willen richten waarin net even iets minder ruimte is. Het is al lang niet meer onmogelijk om hier een goede situatie van te maken. We willen vooral de aandacht eens richten op de close in boiler. Wanneer je weinig ruimte hebt in de keuken, dan wil je niet een complete constructie op moeten hangen om een boiler op te hangen. Met de close in boiler is dat niet nodig. Het kleine formaat van deze boiler zorgt ervoor dat deze gemakkelijk weg te werken is in een kastje zodat hij uit het zicht hangt en geen belangrijke ruimte in beslag neemt. Een kleine keuken is dus geen enkel probleem meer dankzij de close in boiler die sterk in opmars is. Geen verrassing natuurlijk, want met de hoge woonlasten is het aannemelijk dat we gaan genieten van de voordelen van kleiner wonen. En daar past een close in boiler helemaal prima bij. Altijd warm water wanneer je het nodig hebt maar zonder boiler die lelijk in de keuken hangt of die veel ruimte in beslag neemt die je eigenlijk anders had willen gebruiken.

De close in boiler is slechts het begin

De close in boiler is een geweldige oplossing, maar het lost natuurlijk niet direct alle problemen in de keuken op. Wanneer je op zoek wilt naar innovatieve oplossingen, dan is IKEA natuurlijk een mogelijkheid. Je kunt echter ook zelf logisch na gaan denken. Bekijk eens welke ruimte je hebt en wat je écht nodig hebt in de keuken. Weg met alles wat je eigenlijk wel kunt missen – en daarna kijk je welke ruimte je hebt. Schappen, kastruimte maar ook de ruimte tussen de kasten en onder de schappen. Hoe meer ruimte je kunt gebruiken, hoe makkelijker het wordt om straks alles gemakkelijk op te bergen. Maak daarom vooral ook gebruik van haakjes in kastjes en schappen aan de muur zodat je de ruimte kunt benutten – maar zorg tevens voor genoeg vrije ruimte en zorg ervoor dat je niets voor de ramen hangt. Je wilt vooral in de kleinere ruimtes namelijk gebruikmaken van de lichtinval om zo een ruimtelijke indeling te creëren. Met de close in boiler weet je in ieder geval zeker dat je hier geen ruimte voor hoeft te gebruiken die je anders had willen gebruiken, want de close in boiler neemt nauwelijks ruimte in beslag.

Pas op met verzamelen

We raden vooral aan om eens kritisch te kijken naar de spullen die je hebt en die je weg wilt werken in een bestaande indeling. Natuurlijk is een eettafel met vier stoelen leuk, maar hoe vaak heb je vier stoelen nodig in de keuken? Hoeveel pannen heb je eigenlijk en welke pannen gebruik je in feite nooit? Alle ruimte die je niet vult met dingen die je niet nodig hebt is ruimte die vrijkomt voor andere dingen die je wél nodig hebt. Of het is ruimte die je gewoon helemaal vrij kunt houden zodat het niet direct een heel drukke keuken of huiskamer wordt. Het gaat om spelen met de ruimte en het licht en dat wordt een stuk makkelijker wanneer je begint met alles weg te gooien wat je eigenlijk niet nodig hebt. Of je kunt het natuurlijk verkopen wanneer het er nog goed uitziet en geld oplevert, dan kun je van dat geld beginnen met het sparen voor een close in boiler die het nog makkelijker voor je zal maken in de toekomst in je kleine keuken. Kijkt u ook eens op de site van boilergarant.