Dennenschors op onze paden

Dennenschors op onze padenVoor onze siertuin hebben we dennenschors van Boomschors.nl gebruikt om de paden weer mee aan te vullen. Al enige jaren geleden hebben we besloten om dennenschors te gebruiken voor de paden in onze tuin. We hebben een vrijstaande boerderij met een zeer grote tuin eromheen en vanuit onze hobby voor tuinieren hebben we hier een siertuin van kunnen maken die we af en toe openstellen voor publiek. De paden in de tuin hebben we destijds al aangelegd met behulp van dennenschors. Dit hebben we gedaan vanwege:

  • Onderhoudsgemak
  • Natuurlijke uitstraling
  • Duurzaamheid

Het dennenschors dat we gebruikt hebben blijft op zich goed, maar na verloop van tijd moet je schors altijd aanvullen met nieuw vers schors. Het dennenschors is een natuurproduct en dat betekent dat het op den duur opgaat in de natuur. Het aanvullen van het schors voor de paden is echter geen enkel probleem. Het schors is een zeer betaalbare oplossing voor onze paden en het nieuwe schors heeft ook nog eens een heel mooie kleur, dus daarom laten we eens in de twee á drie jaar nieuw schors bij ons afleveren, zodat we de paden op die manier weer kunnen bijwerken.

Het dennenschors kan eenvoudig online besteld worden

Zoals gezegd gaan we voor het dennenschors altijd naar boomschors.nl waar we een nieuwe lading boomschors bestellen. De levering van het schors is altijd zo gebeurd en dan kunnen we direct aan de slag. We hebben aardig wat oppervlakte bij te werken als we alle paden doen, dus dan moet je wel goed schors hebben. Het is echter zo gebeurd, want we storten het dennenschors gewoon in een kruiwagen, rijden het naar de bestemde plek om zo steeds meer van de paden te bedekken met het nieuwe schors. De geur die daar vanaf komt is altijd zo lekker. We vinden het een fijn karwijtje om te doen en het resultaat is er ook altijd naar. De paden zien er weer uit als nieuw en omdat het oude schors er gewoon onder kan blijven liggen, hebben we altijd een mooie dikke laag dennenschors op de paden liggen. Voor ons is dat heel belangrijk, want het schors biedt in onze tuin veel beschutting aan insecten die zeer waardevol zijn voor onze bloemen en planten. Het schors helpt daarmee bij te dragen aan een goede natuurlijke balans in de tuin. Een ander voordeel is dat de bezoekers van onze tuin het schors heel fijn vinden lopen. Dat vinden wij zelf ook. Het is een soort dempende laag die onder je voeten licht. Alsof je over zacht verende bosgrond loopt en dat voelt heel prettig aan. Niet voor niets krijgen we vele mensen uit de buurt op bezoek die regelmatig een rondje door de tuin komen wandelen, omdat ze er zo lekker rustig van worden. Voor dit soort mensen schenken we tegenwoordig ook thee in een theehuisje, waar men ook huisgemaakte cake kan krijgen. Wij vinden het heel leuk dat onze tuin hierdoor zo populair is geworden en we krijgen van vele mensen te horen dat ze het vooral zo mooi vinden dat we het dennenschors van Boomschors voor onze paden hebben gebruikt. Wij zijn dan ook heel erg tevreden met dit schors.

Inspiratie voor anderen

Het komt regelmatig voor dat er mensen of zelfs hele tuinclubs komen die onze tuin komen bezichtigen en veel mensen gebruiken onze tuin als inspiratie voor hun eigen tuin. We hebben al meerdere reguliere bezoekers gehad die ons verteld hebben dat ze ook het dennenschors voor hun tuin hebben besteld. Wij zijn erg trots dat we voor deze mensen zo’n voorbeeldfunctie hebben.