Domein registreren

Wil jij je eigen website beginnen, dan is een domein registreren het eerste wat je zou moeten doen. Of nou ja, misschien het tweede. Want het eerste wat je moet doen is natuurlijk bedenken wat de naam zou moeten zijn. Als jij voor je onderneming een site start, dan kun je gewoon je bedrijfsnaam gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om een domeinnaam te kiezen die past bij wat jij verkoopt of doet. Verkoop jij pennen, dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een naam als pennenkopen, ook als jouw bedrijfsnaam eigenlijk heel anders is. Voordat jij je domein registreren gaat, moet je daar dus eerst een over nadenken. In veel gevallen is het echter gewoon handig om de bedrijfsnaam te gebruiken of de naam van je vereniging of groep. Denk er dan wel aan dat het geheel niet te lang wordt, want hoe langer de domeinnaam, hoe lastiger deze te onthouden is voor mensen en hoe meer werk het is om deze in te typen. Bovendien is de kans op typefouten dan groot, waardoor mensen meerdere keren het adres in moeten typen voordat ze jouw site te pakken hebben. Dit is dus wel een punt van aandacht voordat jij een domein registreren gaat.

Daadwerkelijk domein registreren

Heb jij nagedacht over de domeinnaam, dan kun je aan de slag gaan met je domein registreren. Je doet dit via een webhoster en het eerste dat deze voor jou doet is controleren of de naam nog beschikbaar is. Het kan immers maar zo zijn dat er een andere onderneming of vereniging is die precies dezelfde naam heeft en daardoor ook dezelfde domeinnaam heeft gekozen. Deze moet wel uniek zijn, dus je zult dan misschien wat anders moeten verzinnen. Lukt het niet om jouw oorspronkelijk gewilde domein te registreren, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een tussenstreepje te gebruiken tussen twee delen van de naam. Heb jij iets gevonden wat nog niemand heeft, dan kun je dit vast laten leggen door de webhost. Je zult dan ook gevraagd worden om een extensie te kiezen, dat is het laatste gedeelte van het webadres. Denk dan dus aan:

  • .nl
  • .com
  • .eu

Dit zijn uiteraard slechts wat voorbeelden, er zijn nog veel meer mogelijkheden wereldwijd. Richt jij je specifiek op Nederland, dan is .nl vaak de logische keus. Wil jij mondiaal je producten afzetten, dan is .com een logische uitgang. Dit zijn dus allemaal aandachtspunten als jij een domein registreren gaat.

Kies bedrijf voor webhosting

Heb jij besloten dat je een website wilt en wil je een domein registreren, dan moet je natuurlijk wel een bedrijf voor webhosting uitkiezen dat dit voor jou kan verzorgen. Er zijn verschillende bedrijven waar je dan uit kunt kiezen en ze verschillen wat betreft de diensten die ze leveren en de tarieven die ze hiervoor hanteren. De hoogte van het tarief dat jij moet betalen hangt ook af van de soort extensie die jij kiest, .nl is bijvoorbeeld over het algemeen goedkoper dan .com. Wil jij een domein registreren, dan kun je dit heel goed doen via Nitroserve. Zij rekenen namelijk heel schappelijke tarieven en ze leveren een heel goede kwaliteit. Je kunt er dan ook op vertrouwen dat alles goed geregeld is als jij voor hen kiest en dat je geen problemen zult ondervinden met je site. Groot pluspunt van Nitroserve is ook dat zij volledig groen werken, als duurzaamheid voor jou belangrijk is, dan zijn zij dus ook zeker een goede keus! Wil je meer weten over de mogelijkheden van een domein registreren via hen? Kijk dan eens op webhosting.nitroserve.nl voor een overzicht van hun diensten en tarieven!