EPDM folie aanbrengen op dak

Een dak moet vanzelfsprekend waterdicht zijn. Zeker zijn van een waterdicht dak op een woning of schuurtje kan iedereen, met behulp van EPDM folie. EPDM folie is een waterdicht, vuurbestendig materiaal dat al meer dan vijftig jaar wordt toegepast in de bouw en industrie. Het is verkrijgbaar op rol, en kan zowel door een professional als amateurklusser worden aangebracht op daken. EPDM folie is in verschillende versies en formaten beschikbaar. Als u online zoekt naar ‘EPDM folie’ zijn er meerdere webwinkels die EPDM folie aanbieden. Daarvan is interexpress.nl er één van. Hier bestelt u eenvoudig en snel EPDM folie in verschillende uitvoeringen. EPDM folie op rol is gemakkelijk te hanteren als u dit aan wilt brengen op het dak. Omdat het werken op hoogte altijd gevaren met zich meebrengt is werken met handzame materialen een vereiste. Grote vellen folie zijn uit den boze bij het werken op een ladder, of zelfs in het geval dat men gezekerd is op hoogte. Veiligheid is belangrijk op de bouw. Bij werken op hoogte is folie op rol een zeer goede keuze. Interexpress biedt rollen van diverse afmetingen aan, die eenvoudig online te bestellen zijn. Interexpress biedt naast folie op rol ook: 

  • Benodigdheden voor dakbedekking
  • Materialen voor waterafvoer
  • EPDM totaalpakketten
  • Gereedschap

Met een EPDM totaalpakket heeft u alles direct in huis wat u nodig heeft om uw woning te voorzien van EPDM op het dak. Dat is nog eens handig voor de slimme aanpakker, en voor iemand die alles online wil bestellen bij één adres. Nog geen ervaring met deze manier van dakbedekking? Dan kunt u uw vragen altijd stellen aan de medewerkers van Interexpress. Zij werken al jaren met de producten uit de webshop en kunnen uw vragen altijd beantwoorden. 

Voordelen van EPDM folie

EPDM folie wordt al jaren gebruikt als de eenvoudig te hanteren dakbedekker voor woningen en bedrijfspanden. Het voordeel van deze folie is dat deze gemakkelijk aan te brengen is en niet duur is. Daarnaast werkt de industrie er al jaren mee en zijn aannemers en bouwvakkers over het algemeen bekend met de toepassing van de folie. Ten slotte is de folie brandwerend en voldoet deze aan de gangbare NEN-normen. Hierdoor kunt u deze folie altijd gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u een aanpassing aan uw woning doet die illegaal is. Alle folie die Interexpress verkoopt voldoet aan de vereisten die in de bouw gesteld worden. Hieronder leest u meer over het verschil tussen folie voor dakbedekking en vijvers. Hoewel deze folies op elkaar lijken kunnen deze niet uitgewisseld worden voor deze klussen. Dit is belangrijk voor iedereen die van plan is een dak te bedekken of een vijver in te richten in de tuin. 

Het verschil tussen vuurvaste EPDM en EPDM voor vijvers

Belangrijk om te vermelden is dat er een verschil bestaat tussen EPDM folie dat wordt toegepast als vijverbekleding, en de EPDM die gebruikt wordt als waterafstotende dakbedekking. De vijverfolie is doorgaans niet toegestaan om op daken te gebruiken omdat het noodzakelijke certificaat voor brandveiligheid niet geldt voor folie voor vijvers. Het is dan ook af te raden een rol overgebleven folie te gebruiken voor dakbedekking. Omgekeerd geldt hetzelfde. Vijvers moeten bekleed worden met EPDM folie die hier speciaal voor is ontwikkeld, vanwege de toegevoegde stoffen die in dakbedekkingsfolie zitten. Deze folie is dus niet geschikt voor een vijver. Twijfelt u over de samenstelling van de folie die u in uw bezit heeft? Neem dan gratis contact op met de experts van Interexpress via interexpress.nl.