Factuurprogramma

Als ondernemer heb je heel veel vrijheid in hoe jij je administratie inricht en je hoeft dus ook geen speciaal factuurprogramma te gebruiken, net als je ook geen speciale boekhoudsoftware hoeft te gebruiken. Maar dergelijke programma’s kunnen het jou wel een heel stuk gemakkelijker maken! Factureren is meestal niet de favoriete klus van de ondernemer, je bent immers niet gaan ondernemen om je bezig te houden met allerlei administratieve zaken. Toch is het wel belangrijk dat dit goed gebeurt, want is dat niet het geval, dan kan het maar zo zijn dat jij geld misloopt en dat kun je natuurlijk niet gebruiken! Een goed factuurprogramma kan jou helpen hierbij. Natuurlijk kun je ook helemaal zelf een systeem opzetten, je kunt bijvoorbeeld in Excel bijhouden welke facturen je verstuurd hebt en welke al betaald zijn en welke nog niet. Als je niet zo heel veel rekeningen de deur uit hoeft te doen, dan wil het op deze manier soms nog best wel aardig. Maar er zitten toch ook wel wat haken en ogen aan. Want je moet wel zelf heel scherp zijn en alles goed in de gaten houden. Met een factuurprogramma kun jij het jezelf echt een stuk gemakkelijker maken!

Voordelen factuurprogramma

Aan het gebruik van een goed factuurprogramma zitten over het algemeen verschillende voordelen. Het kan ervoor zorgen dat:

  • jouw facturen er professioneler uitzien
  • offertes omgezet worden in een factuur
  • online betalen gemakkelijker gaat
  • jij overzicht houdt over betalingen

Laten we met dat eerste punt beginnen, want dat zal voor veel ondernemers toch het belangrijkste zijn. Op het moment dat jij een rekening verstuurt naar een klant, moet jij aangeven binnen welke periode deze voldaan moet worden. Sommige klanten zullen zich hier keurig aan houden, maar andere zijn hier veel minder precies in. Een factuurprogramma kan jou precies laten zien wie er te laat is en jou op deze manier eraan herinneren dat jij een herinnering aan je klant moet versturen. Moet jij dit zelf bijhouden, dan kan het maar zo gebeuren dat je helemaal over het hoofd ziet dat er nog een bedrag openstaat en zo kan het dus gebeuren dat jij geld misloopt! Op deze manier kun je dit dus voorkomen. Daarnaast bieden veel programma’s tegenwoordig ook de mogelijkheid om offertes om te zetten in facturen. Dat maakt de administratieve klus voor jou nog een stukje gemakkelijker en ook daarom is een factuurprogramma dus zeker aan te raden!

Software van Teamleader

Als jij een factuurprogramma zoekt waarmee je bovenstaande punten in huis haalt, plus ook nog een functie voor gemakkelijk online betalen en voor een professionele uitstraling van de factuur, dan moet je zeker kiezen voor de software van Teamleader! Deze biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de factuur helemaal zo op te maken als jij zelf wilt, met je eigen logo en in je eigen huisstijl. Zo klopt het plaatje altijd helemaal! Een voordeel van een professionele uitstraling, is dat mensen veel eerder geneigd zijn om snel te betalen dan wanneer het er allemaal amateuristisch uitziet. Maar het grootste voordeel van dit factuurprogramma is waarschijnlijk wel de automatische betalingsherinnering, zodat je meteen weet wie je nog eens een herinnering of een aanmaning moet sturen. Je hoeft dus niet langer zelf de factuurdata en betalingstermijnen in de gaten te houden en dat scheelt je heel veel werk! Wil jij hier meer over weten, dan moet je even kijken op teamleader.nl. Je vindt hier een overzicht van de functies die de software biedt. Bovendien bieden zij je de mogelijkheid om het factuurprogramma gratis te proberen, zo kun je echt ontdekken of dit bij jouw bedrijf past!