Magic the Gathering, een verslavend kaartspel

Fantasy liefhebbers hebben ongetwijfeld wel gehoord van dit spel welke vormgegeven is door Richard Garfield, een grote naam uit Amerika die bekend staat om zijn fabuleuze designs. Echte liefhebbers spelen het spel al sinds 1993 toen het door Wizards of Coast werd uitgebracht. Een ding is zeker Magic the Gathering is sinds die dag een grote hit. En niet alleen onder de fantasy liefhebbers. Magic the Gathering draait ook om strategie, dus ook als je geen liefhebber bent van fantasy is dit een spel wat zeker interessant kan zijn voor jou. Ben je erg goed, of heb je een goed dek aan kaarten? Dan is het meedoen aan een van de kampioenschappen wellicht wel iets voor jou. Het spel wordt gespeeld door twee of meer spelers, en het doel is de andere speler kapotspelen kan je stellen. Je doet dit door zijn levenspunten weg te nemen. Dit gebeurt door kaarten die je tegenover elkaar zal leggen. Elk van deze kaarten bevat een karakter die bepaalde schade toe kan brengen aan je tegenspeler, of gemaakt is om het spel te hinderen. Doelstelling; je tegenstander tot 0 punten terugbrengen. De persoon die aan het einde van het spel nog in leven is of de meeste punten bezit, die wint.

Magic the Gathering, eenvoudig te leren

Hoewel het op hoog niveau gespeeld wordt, is het niet heel onrealistisch om te zeggen dat je het spel snel en eenvoudig kunt leren. Wanneer je een beetje inzicht hebt, is het een spel dat je snel onder de knie hebt. Zodat je binnen de kortste keren op kunt klimmen en andere mensen kunt gaan uitdagen. Door het hele land door worden open huis dagen gehouden voor Magic the Gathering, een van de plaatsen waar dit gebeurt is bij Spel en Meer in Zoetermeer. Je kunt hier meedoen aan een van de open huis avonden, waar je in sommige gevallen zelfs een eigen dek kaarten krijgt om mee te oefenen thuis. Het zijn avonden waar fanatieke spelers samenkomen op het op te nemen tegen andere fanatieke spelers. Maar uiteraard zijn beginners ook van harte welkom. Voor meer informatie kijk op spelenmeer.nl. Als je nieuwsgierig bent geworden, is er maar één optie! Een van de open avonden opzoeken, je aanmelden en kijken hoe Magic the Gathering gespeeld wordt, of zelf beginnen met spelen. Een ding is zeker, het is verslavend! Maar daarnaast voor de liefhebbers van spellen, een verademing want dit spel speel je nog echt met en tegen elkaar, in plaats van achter de computer. Dus het mag een verslavend spel zijn, een computerverslaving zal je er niet aan overhouden. Het is dus een spel wat ervoor zorgt dat je onder de mensen komt. In de huidige tijd is dat een pluspunt te noemen!

Kaarten in Magic the Gathering

Net als met alle spellen die met kaarten gespeeld worden, of het nu om verzamelkaarten gaat of spellen die je daadwerkelijk speelt, zijn er binnen Magic the Gathering kaarten die voor verzamelaars veel geld waard zijn. Naast dat je dus met de kaarten kan spelen, zijn er ook heuse verzamelaars die de kaarten opzoeken, en opkopen. Wellicht heb je als je enige tijd gespeeld hebt, wel een verzameling opgebouwd met een best kapitaal. Mocht je dus onverhoopt genoeg hebben van het spelen van Magic the Gathering, zorg dan dat je je kaarten niet zomaar wegdoet. Je kaarten kunnen namen goud geld waard zijn. De kans dat je deze kaarten gewoon krijgt is vrij klein, maar zeker niet onmogelijk. Onthoud dus dat Magic the Gathering echt magie kan brengen in je leven.