Met een audio tour bent u verstaanbaar voor iedereen

De audio tour kent men voornamelijk van het gebruik in musea. U kent het wel, er wordt een rondleiding gegeven door een gids die vertelt over het geen u links en rechts allemaal ziet. U wilt individueel kijken naar de diverse objecten, maar de afstand zorgt ervoor dat het verhaal van de gids verloren gaat in geroezemoes en slechte akoestiek. De audio tour biedt hier een goede oplossing voor en is inmiddels ook niet meer weg te denken uit bedrijven en organisaties buiten de culturele sector. U kunt veel voordeel hebben bij het gebruik van een audio tour en om u een beetje op weg te helpen hebben wij de audio tour van Axitour geselecteerd om een overzicht te geven van de diverse toepassingen.

Waarvoor een audio tour gebruiken

Communicatie is natuurlijk belangrijk en dat geldt in de brede zin van het woord. Wanneer we kijken naar de inzet van de audio tour als communicatiemiddel dan is het al lang niet meer zo dat het enkel eenrichtingsverkeer is. Het is een communicatiesysteem dat inzetbaar is in vele situaties. We geven een paar voorbeelden, naast het voorbeeld dat we al eerder gaven over musea. Audio tour is toepasbaar bij:

  • Rondleidingen, zowel zakelijk, cultureel als recreatief
  • Trainingen on the job
  • Stadstours
  • Vergaderingen, seminars en besprekingen in grote ruimtes
  • Simultaan vertalen
  • Bij gebruik van een tolk
  • Voor congressen

In alle situaties waar de afstand, het omgevingsgeluid en de omvang van een groep de kwaliteit van het vertelde verhaal kan beperken, kan audio tour worden ingezet. Dit maakt het een heel veelzijdig product en Axitour biedt u op de website www.axitour.nl de mogelijkheid om zelf kennis te maken met deze communicatiesystemen. Het is namelijk mogelijk om een audio tour te kopen, maar ook te huren. Heeft u dus een eenmalig event, dan bent u bij Axitour aan het juiste adres.

De Axitour-systemen

Axitour heeft op haar website diverse systemen staan en het is belangrijk om het juiste systeem te vinden voor uw mensen, maar ook voor het doel waarvoor u het gebruikt. U treft de verschillende systemen overzichtelijk aan op deze website. We kijken eerst eens naar de Axitour AT-300 Simplex, een rondleidingsysteem dat is ontwikkeld voor touroperators en reisorganisaties om mee te nemen op reis. Het is licht in gewicht en gemakkelijk te gebruiken. Met dit volledig draadloze systeem bereikt u iedereen die met u meereist. Het Axitour AT-500 rondleidingsysteem is een bestseller van Axitour. Ook deze heeft een licht gewicht en kan worden ingezet bij normale geluidsomstandigheden. Dit systeem is gemaakt voor eenrichtingscommunicatie. U kunt dus kiezen of u interactie wilt met uw toehoorders en hierop past u uw keuze voor desgewenst systeem aan. Wilt u ook feedback ontvangen en in gesprek gaan met uw toehoorders, bijvoorbeeld bij een training op locatie, dan is een Axitour AXIWI AT320 rondleidingsysteem erg interessant voor u. Er kunnen 6 personen op hetzelfde moment met elkaar in verbinding staan en met elkaar communiceren. Daarentegen heeft dit systeem 4 kanalen waarop per kanaal tot 250 personen gebruik kunnen maken van het systeem. Dit zijn slechts drie systemen die vele toepassingen hebben en een meerwaarde bieden aan uw verhaal. Op de website vindt u verder ook alle technische specificaties terug, waaronder:

  • Het bereik in aantal meters
  • Het aantal beschikbare kanalen
  • De gebruiksduur van het apparaat

Belangrijke details die kunnen meespelen in uw beslissing en het vormen van de keuze voor het communicatiesysteem dat het meest geschikt is voor uw toepassing. Axitour heeft een complete website, maar staat u ook graag bij in het maken van uw keuze voor een audio tour. Vraagt u daarom gerust naar meer informatie.

Lees meer…