Op zoek naar de leukste en hipste kinderfiets?

Bent u op zoek naar de allerleukste en hipste kinderfiets? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Wheelz4kids! (wheelz4kids.com) Je vindt er een enorm assortiment aan kinderfietsen en werkelijk alle stijlen en kleuren. Als je op zoek bent naar een exemplaar voor jouw kind is het bijna onmogelijk om in deze webshop niet te slagen. Ze hebben speciaal voor meisjes heel veel roze modellen, zowel felroze als licht, babyroze, daar wordt bijna ieder meisje heel erg blij van! Maar de meiden (of ouders) die niet van roze houden hebben er ook genoeg keus. Wheelz4kids heeft namelijk ook kinderfietsjes in de kleuren groen, grijs, oranje, paars en zelfs mintgroen. Speciaal voor jongens zijn er natuurlijk blauwe en rode exemplaren, maar tegenwoordig maakt het eigenlijk niet meer uit of het voor een jongen of meisje is. Kinderen mogen ten eerste zelf kiezen welke kleur kinderfiets ze willen hebben en bovendien is het tegenwoordig gebruikelijk om genderneutrale stijlen en types in het assortiment te hebben. Bij Wheelz4kids vind je ze allemaal. Bovendien hebben ze ook veel accessoires voor de kinderen die echt net pas leren fietsen, zoals zijwieltjes en een afneembare duwstang voor ouders, waarmee ze het fietsje een beetje kunnen sturen en overeind houden. Deze zijn ideaal voor als het kind leert fietsen omdat je je dan geen zorgen hoeft te maken over of het valt, of als je het kind al voordat het gaat leren fietsen al wilt laten wennen aan het zitten op zo’n fietsje. Dat maakt de overgang naar het echte fietsen misschien wat kleiner en minder eng. 

Op welke leeftijd begin je met een kinderfiets?

Het is lastig inschatten vanaf welke leeftijd uw kind klaar is voor een kinderfiets, maar meestal begint dat rond de drie jaar oud. Voor die tijd kun je ze gerust al laten wennen aan een loopfietsje, maar echt zelf fietsen wordt dan nog lastig. Ze missen de motoriek en het evenwicht nog om dat te doen. Pas als ze een jaar of drie zijn (en bij veel kinderen zelfs nog later,) kun je beginnen met oefenen op een kinderfiets. Kies hiervoor altijd een fietsje dat past bij de lengte van het kind en zet er zijwieltjes op zodat het zeker niet kan vallen. Pas als het hier eenmaal aan gewend is kun je de wieltjes eraf halen en kan het kind zelf leren fietsen op zijn kinderfiets. Natuurlijk hoef je niet direct te beginnen met zijwieltjes, maar dan is drie jaar wel een beetje vroeg om te beginnen met leren fietsen. Beter wacht je dan nog een jaartje, hoewel sommige kinderen er toch al vroeger bij zijn.

Het assortiment van Wheelz4kids

Naast een kinderfiets kun je bij Wheelz4kids ook terecht voor allerlei andere kidsgerelateerde items, zoals:

  • Kindersteps
  • Rolschaatsen
  • Inline skates
  • Loopfietsjes
  • Boards 

Kort gezegd hebben ze dus vanalles met ‘wheels’ for ‘kids’, zoals de naam van de shop al zegt. Je shopt er dus tegelijk allerlei coole gadgets en (buiten)speelgoed en die hippe kinderfiets voor je zoon of dochter. Allemaal tegelijk in één bestelling. Als je kinderen namelijk al wat ouder zijn willen ze misschien wel een van de andere hippe manieren uitproberen om zich voort te bewegen, zoals met inline skates, een step, een hippe board of heel ouderwets met een set rolschaatsen. Van mij mogen die wel weer terug in het straatbeeld komen, wat jij? Rolschaatsen doen me altijd denken aan de disco’s in de jaren 60. Hoe leuk zou het zijn als jouw kinderen ook weer leren rolschaatsen? Bestel ze dus tegelijk met die kinderfiets in de webshop van Wheelz4kids!